Jamie Oliver o razlozima bankrota: Moji restorani nisu bili dovoljno otmjeni za bogate goste

382

Jedan od najpoznatijih svjetskih kuhara Jamie Oliver već duže vrijeme ima finansijskih problema, a prije nekoliko mjeseci je bankrotirao. Razlog je, smatra, to što njegovi restorani nisu bili dovoljno otmjeni za bogate goste.
Prethodno je Jamie Oliver rekao kako je Brexit uzrok finansijskog kraha njegovog poslovnog carstva, jer je referendum o Brexitu uzrokovao pad funte, skuplji uvoz namirnica i veće cijene najma. Kaže kako je iz vlastitog džepa izdvojio četiri miliona funti, trudio se da po prosječnoj cijeni kreira pristojnu trpezu ali nije uspio jer njegova jela nisu bila dovoljno otmjena.

“Da sam 13 godina proveo otvarajući otmjene restorane uvjeravam vas da bi svi još uvijek bili otvoreni”, rekao je za magazin You.

Razloge njegovog bankrota prokomentarisali su i brojni korisnici društvenih mreža.

“Njegova hrana nije bila otmjena, ali cijene jesu” i “Zaboravili ste korijene radničke klase i to vas je uništila. prestanite se žaliti”, samo su neki od brojnih komentara.

Jamie Oliver je popularnost stekao emisijom “The Naked Chef”, a prvi restoran otvorio je u 27. godini. U maju ove godine bio je prinuđen zatvoriti 22 od 25 svojih restorana i to je, ističe, najteži period njegovog života. Na Instagramu još uvijek objavljuje svoje recepte.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara