Naslovnica Zanimljivosti Japanske vreć...

Japanske vrećice čaja u obliku morskih stvorenja “oživljavaju” u vašoj šoljici

35
Kompanija naziva Ocean Teabeg kreirala je jedistvene kesice za čaj u obliku raznih morskih stvorenja koja izgledaju potpuno realistično kada se zaliju vodom.

U kolekciji stvorenja koja mogu plivati u vašoj šoljici su hobotnica, morske zvijezde, delfini, meduze, pingvini, izopodi… Kreatori kesica kažu kako je sve krenulo od delfina, a poslije su im nadolazile nove ideje.

Naprimjer, vrećica čaja u obliku lignje ispunjena je crnim čajem, što je inspirisano tintom koju ispuštaju lignje. S druge strane, vrećica u obliku hobotnice ispunjena je poznatim Keemun čajem.

Svaka originalna kesica ovog japanskog čaja košta oko 1,820 yena, odnosno 16 dolara. Među kupcima je najpopularnija kesica u obliku hobotnice, dok su mnogi zainteresovani i za kesicu delfina koja je ispunjena čajem od kamilice.

Čaj u Japanu masovno se konzumira zbog zdravstvenih koristi. Nažalost, proizvodnja japanskog čaja je na najnižem nivou, što znači da mnogi moraju putovati u zemlju izlazećeg sunca po ukusni japanski čaj. Na sreću, zanimljive japanske vrećice čaja mogu se naručiti i putem online shopa.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.