Naslovnica ZDK Kultura Jasmin Imamov...

Jasmin Imamović iz Zavidovića svoj talenat koristi za slikanje slika i portreta po narudžbi

937

Jasmin Imamović, 24-godišnjak iz Zavidovića ima talent za crtanje i slikanje, kojeg je odlučio iskoristiti kao način za zaradu, pa tako radi slike i portrete svih dimenzija i tehnika, a po narudžbi.

Ozbiljnije radove je počeo crtati još u osnovnoj školi, kad je dobio nekoliko nagrada na takmičenjima. Nakon završene gimnazije je zbog nedostatka financijskih sredstava morao prekinuti školovanje, te je počeo raditi kao konobar, a ovim se poslom bavi i danas.

Međutim, svoje talenat koristi kako bi zaradio dodatni novac.

“Sve je počelo kada se renovirao objekat u kojem sam radio. Uzeo sam kist i počeo da crtam nešto iz glave jer sam znao da će se zidovi svakako krečiti. Kad su vidjeli moj rad, odmah su me motivisali da ga završim i uradim najbolje što znam s obećanjem da će ga ostaviti u lokalu. Tako je i bilo”, priča Jasmin.

Danas najčešće crta portrete grafit tehnikom, ali i izrađuje sve motive po želji bilo kojom tehnikom i na bilo kojoj podlozi. Kaže kako su najtraženiji portreti, ukrašavanje enterijera ugostiteljskih objekata, te zidova u domovima mušterija.

Imamović je napravio i vlastitu Facebook stranicu na kojoj objavljuje svoje radove i prima narudžbe raznolikih motiva i tehnika.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.