Naslovnica ZDK Politika Jasmina Zubić...

Jasmina Zubić (SDP) nosilac liste za Federalni parlament u našoj izbornoj jedinici, Jasminko Kapić nosilac liste SDP-a za Skupštinu ZDK

420
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH za opće izbore koji će se održati u oktobru imat će liste na svim državnim izbornim jedinicama i izbornim jedinicama FBiH, dok u RS-u SDP učestvuje u okviru novoformiranog Proevropskog bloka, te u sklopu te koalicije izlazi na izbore u manjem bh. entitetu.
Na osnovu prijedloga ove stranke za liste za predstojeće izbore koje je objavio portal Klix saznajemo i ko su kandidati SDP-a iz naših izbornih jedinica. Ono što je za Visoko najinteresantnije je svakako da će Jasmina Zubić predsjednica OO SDP Visoko biti nositeljica liste za Federalni parlament u izbornoj jedinici šest. Dok će Jasminko Kapić biti nosilac liste za Skupštinu ZDK.

Zukan Helez, aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu FBiH bit će nosilac liste za Izbornu jedinicu 4 (ZDK i SBK) za Državni parlament.

Predsjednik KO SDP ZDK Senaid Begić bit će nosilac liste za Federalni parlament u Izbornoj jedinici 5 (Zenica, Maglaj, Tešanj, Zavidovići, Žepče, Usora, Doboj jug).

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.