Naslovnica Preporuka Javorwood don...

Javorwood donosi šest dana umjetnosti i zabave, stižu umjetnici iz Meksika, Argentine…

19

Umjetnički festival Javorwood, koji je po mnogo čemu unikatan, svoje peto izdanje doživjet će u subotu, 3. augusta na olimpijskoj planini Bjelašnici.
Program festivala, odnosno Javorwood Artist Residency, počinje 29. jula i trajat će do 3. augusta. Tokom Umjetničke kolonije slikari, kipari i drugi umjetnici koji će na ovogodišnje izdanje festivala pristići iz brojnih svjetskih zemalja poput Meksika, Argentine i Australije zajedno će boraviti i stvarati svoja djela na Bjelašnici.

Veliko finale za rezidente Umjetničke kolonije je sam dan održavanja festivala, 3. augusta, tokom kojeg će biti održan niz edukativnih radionica za djecu i odrasle te zajedničko vježbanje joge, tai chi-ija, capoeire i posebnog izdanja radionice koju će voditi šamanska energetska liječnica koja dolazi iz Južne Amerike. Organizovan je i raznovrstan muzički program koji predvode Mr. Shirazy iz Kelna, live techno duo iz Berlina Psycho & Plastic, DJ Jasmina, DJ Nerv, bendovi Dingospo Dali i Vartra iz Beograda, SaraS i mnogi drugi.

Zahvaljujući Javorwoodu na olimpijskoj planini Bjelašnici stvoren je dom kreiranja umjetnosti u prirodnom ambijentu. Posjetitelji dosadašnjih festivavala imali su priliku da nauče, dožive i vide najbolje iz oblasti slikarstva, kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva. Pored toga, organizovano je i na desetine muzičkih performansa bendova i DJ setova, radionica za djecu, stvaranja umjetnosti u trenutku, umjetničkih izložbi i instalacija, predstava i performansa. Ovaj jedinstveni umjetnički festival je muzičko-performativnog karaktera, objedinjuje prirodu i umjetnost, i atraktivan za ljude sve uzrasti.

Sve dodatne informacije dostupne su na zvaničnoj Facebook stranici festivala i Instagram nalogu.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.