JCW tretman za Clubman i Countryman kupcima nudi 305 konjskih snaga

66
Dok čekamo strašni Mini JCW GP s kojim će u britanskoj automobilskoj kompaniji, definitivno, pomaknuti ljestvicu u kategoriji sportskih automobila B segmenta, u Miniju su odlučili da kupcima praktičnijih karoserijskih verzija Clubman i Countryman ponude JCW (John Cooper Works) tretman koji sa sobom donosi izvanredne performanse.

Oba JCW modela pokreće dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji razvija 305 konjskih snaga i 449 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prijenos snage na obje osovine obavlja se isključivo posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača, a u Miniju kažu da je potencijal motora dovoljan da Clubman od 0 do 100 km/h stigne za 4,9 sekundi i razvije 250 km/h, a nešto težem Countrymanu do “stotke“ će trebati 5,1 sekunda.

MARKETING

S najsnažnijim motorom stigle su adekvatno ojačane karoserije i kapacitetnije kočnice, a upravljivosti će pomoći i ograničena blokada prednjeg diferencijala. Za hlađenje motora i mjenjača brine unaprijeđen sistem hlađenja, a oba modela nude se s posebnim 18-inčnim aluminijskim felgama koje se (uz doplatu) mogu zamijeniti i 19-inčnom opcijom.

Opcije JCW sa sobom standardno donose tamnu unutrašnjost, izrazito profilisana sportska sjedišta, sportski upravljač, LED svjetla i nekolicinu interesantnih karoserijskih detalja na dvobojnim karoserijama. Cijene još uvijek nisu objavljene.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara