Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Jedna osoba p...

Jedna osoba povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na području Visokog

228

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 29.11.2018. godine:

Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo  prijavljenih krivičnih djela.               

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, učestvovanjem u tuči, omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica i posjedovanjem predmeta čije je nošenje zabranjeno Zakonom o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta..                           

Policijski službenici su kontrolisali 32 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 12 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima,  prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje zimske opreme i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Lokacije i termine najavljenih radarskih kontrola na području ove PS možete pratiti na portalu BIHAMK-a, na linku: https://bihamk.ba/bs/spi/radari

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.