Višak umaka koji ste pripremili zamrznite u kalup za led. Tako ćete imati već spremne manje porcije i manje ćete baciti, savjetuju stručnjaci.
Limune možete sačuvati i do šest mjeseci. Narežite ih na četvrtine, stavite u staklenu teglu i po njima pospite sol.
Ako dodate celer u vrećicu s hljebom, on će sigurno duže trajati, jer će hljeb upiti vlažnost od celera koji se sastoji od 95 posto vode.
Ako ste osoba koja voli hrskave kekse i mrzi kad omekšaju, u posudu s keksima dodajte komad hljeba. To će usporiti omekšavanje keksa.
Mnogi se suočavaju s problemom brzog propadanja banana, koje pocrne u kratkom roku. Ako želite da vam banane duže traju, umočite im vrhove u vodu. Tako mogu stajati i više od tri sedmice, jer voda sprječava da se izluči etilen, zbog kojeg banane brzo pocrne.
Zanimljivo je i da sa malo soli u mlijeku sprječavate da se mlijeko ukiseli, jer minerali usporavaju kiseljenje.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.