Jezero Jelen idealan je izbor za porodični izlet, ali i za romantiku

1047

Jezero Jelen nalazi se u malom bosanskohercegovačkom mjestu Jelahu, skoro deset minuta vožnje od centra.

MARKETING

Malo vještačko jezero idealno je za piknik i porodični izlet. Kraj jezera nalazi se veliki broj natkrivenih drvenih klupa i stolova gdje se možete sakriti kada sunce jako grije.

Preko jezera prelazi i most koji razdvaja dio za izletnike i dio za male bungalove koje možete iznajmiti za duži boravak na jezeru.

Nakon što pređete most, dočeka vas prostrana livada na kojoj možete vidjeti prekrasne životinje – jelene, koze, lame itd.

Uz ogradu sa životinjama pruža se duga pješačka staza koja vodi do kaveza u kojima obitavaju zečevi, paunovi, kokoške i brojne druge životinje.

Ovaj kompleks ima i svoju osmatračnicu, prekrasnu drvenu kućicu s koje se pruža jedinstven pogled na plavo jezero i livadu sa životinjama.

Uz jezero se nalazi i restoran, kao i park za djecu, ali i brojne klupe na kojima zasigurno možete uživati i u romantičnom pogledu.

Da boravak na jezeru bude još zanimljiviji, moguće je iznajmiti i pedaline te doći do malenog ostrva na sredini jezera i ležati ispod krošnje gustog drveta. Zaista očaravajuće.

Također, kompleks jezera možete obići i biciklom.

Komentari

komentara