JKP Visoko: Nesavjesno odlaganje raznog otpada

471

JKP “Visoko“ d.o.o. Visoko obavještava javnost i korisnike komunalnih usluga koji žive u zgradama na području grada Visoko, da su naši radnici obavljajući svakodnevne aktivnosti kod odvoza komunalnog otpada ponovo naišli na nimalo lijep prizor, a koji se odnosi na nesavjesno odlaganje raznog otpada oko objekata kolektivnog stanovanja-zgrada.

Pojedini nesavjesni korisnici komunalnih usluga koji žive u navedenim objektima na neprilagođen način odlažu svoj otpad (krupni, kabasti, građevinski, te otpad koji nastaje nakon raznih adaptacija, itd) u kontejnere koji nisu namijenjeni za odlaganje istog.

Pod komunalnim otpadom koji se smije odlagati u kontejnere smatra se otpad koji nastaje u stambenim i poslovnim objektima i koji se po svojoj veličini može odlagati u kontejnere, a to je: papirni i kartonski otpad, kuhinjski otpad, staklo, plastika i drugi otpad koji nastaje kao proizvod svakodnevnih aktivnosti čovjeka.

U slučaju nastanka većih količina otpada koji po svom sastavu ne spada komunalni možete nazvati na kontakt telefon (032/733-183), kako bi dobili adekvatne informacije o odlaganju istog.

Visoko.co.ba/JKP Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.