Josip Nemet, koncert u crkvi sv. Bonaventure u Visokom

813

U sklopu proslave Dana škole, Franjevačka klasična gimnazija u Visokom upriličit će koncert na kojem će nastupiti vrhunski hrvatski harmonikaš Josip Nemet. Koncert će biti održan u srijedu, 29. travnja (aprila) 2015. godine u crkvi sv. Bonaventure pri Franjevačkom samostanu Visoko, s početkom u 19:30 sati, ulaz slobodan.

MARKETING

Na programu su djela Lucijana Berija, Johanna Sebastiana Bacha, Johannesa Brahmsa, Cesara Camamera i Marcela Duprea. Posebnost programa su i premijerne izvedbe Studija Borisa Papandopula pisanih za klavir, koje je za harmoniku preradio Josip Nemet.

Gosti koncerta su mladi tenor Emanuel Josić, dobitnik nagrade “Najljepši muški glas”
na Internacionalnom takmičenju “Bruna Špiler” 2015. u Herceg Novom i pijanist Bartolomej Stanković.

BIOGRAFIJA

JOSIP NEMET (Rijeka, Hrvatska) magistrirao je harmoniku na prestižnoj Sibelius akademiji u Helsinkiju (Finska) u klasi renomiranog profesora Mike Vayrynena. U rodnoj Rijeci je završio osnovnu i srednju muzičku školu. Nakon petogodišnjeg studija harmonike u Puli, upisuje prestižni magisterij na Sibelius akademiji u Helsinkiju, Finska, kojeg je uspješno završio početkom travnja 2015. godine.
Kroz svoje obrazovanje prisustvovao je gotovo svim bitnim domaćim i međunarodnim natjecanjima te osvajao brojne nagrade. Podršku u njegovom napredovanju pružao je Grad Rijeka, Županija Primorsko-goranska, Lions klub Rijeka, Zaklada “Adris”, Zaklada Sibelius akademije i mnogobrojni privatni sponzori. Danas svoj rad temelji na koncertnoj djelatnosti te kao profesor harmonike u Glazbenoj školi I.M.Ronjgov u Rijeci. Pripada novoj generaciji koncertnih umjetnika koji predano promoviraju klasičnu harmoniku kao ravnopravan i suvremen instrument u svijetu klasične glazbe. Nastupao je kao gost Zagrebačke akademije u više prilika u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, u nekoliko navrata svirao je u raznim emisijama HRT-a, u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci nastupio je kao solist uz pratnju Orkestra opere, nastupao je u SAD-u, Španjolskoj, Italiji, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i BiH.

Komentari

komentara