Naslovnica ZDK Sport Judo klub Čel...

Judo klub Čelik u Kaknju nastupio sa sedamnaest takmičara, Sakić Zubejr najbolji

17

U Sportskoj dvorani Kakanj u Kaknju 08.12.2018. održan je 11. međunarodni judo turnir pod nazivom „KAKANJ OPEN 2018“. Na turniru je nastupilo oko 450 takmičara iz 30 klubova. Na ovom turniru je nastupio i Judo klub „Čelik“ sa svojih 17 takmičara u uzrastima poletarci, pioniri i kadeti. U izuzetno jakoj konkurenciji osvojeno je sedam medalja.

Od svih takmičara naročito se istakao Sakić Zubejr koji je sve borbe, u rekordno kratkom roku, pobijedio maksimalnim poenom Ipon. Nastupao je u kategoriji mlađih dječaka do 50 kg, osim svoje dominantnosti u ovoj kategoriji svojim ponašanjem je pokazao svoj sportski duh i sve vrijednosti jednog judoke.

Osim Zubejra medalje su osvojili i sljedeći takmičari Judo kluba „Čelik“ Zenica:

Tikveša Rania, bronzana medalja,

Telalović Melika, srebrna medalja,

Bajramović Denin, bronzana medalja,

Mahmić Imran, srebrna medalja,

Sakić Selman, zlatna medalja,

Selimović Harun, Bronzana medalja.

Takmičare su vodili Kofrc Amir, Trako Neldin i Suljić Armin. Zadovoljni su nastupom svojih takmičara i uz još mnogo truda očekuju bolje rezultate u budućnosti.

Iako problemi sa salom nisu riješeni klub nastavlja sa radom istim intenzitetom, te se počinje sa pripremama za naredno takmičenje u Vitezu i za sljedeću takmičarsku sezonu.

Ovom prilikom pozivamo sve zaintersirane da nas posjete na treningu u privatnoj školi na Bilimišću, ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu od 18:00 do 20:30 ili da nam se obrate na broj telefona : 061/371434.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.