Jurica Pađen & Aerodrom predstavili novi singl i spot “Neka bude”

Jurica Pađen & Aerodrom objavili su novu pjesmu "Neka bude", peti singl s nadolazećeg albuma ove kultne zagrebačke rock grupe uz koju su odrastale mnoge generacije.

22

Jurica Pađen & Aerodrom su svoj status na hrvatskoj rock sceni osigurali još sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, a zbog pjesama poput “Stavi pravu stvar”, “Obična ljubavna pjesma”, “Digni me visoko”, “Tvoje lice” i “24 sata” svrstavaju se među najpopularnije rock grupe svog vremena.

Jurica Pađen & Aerodrom publiku su počastili još jednim rock klasikom koji će svoje mjesto naći na budućem studijskom albumu. Riječ je o singlu “Neka bude” za koji Jurica Pađen potpisuje muziku i tekst. Službeni videospot sadrži kadrove s nastupa na Belgrade Beer Festu ispred 50.000 ljudi, a prati ga sjajan zvuk koji ovaj bend nastavlja isporučivati svakim novim singlom. Spot koji je premijerno prikazan na CMC televiziji režirao je Ljubo Zdjelarević.

Jurica Pađen upravo sprema muziku za pozorišnu predstavu “Blue Moon” koja će premijerno biti izvedena 28. oktobra u zagrebačkom pozorištu Kerempuh, a svoje fanove počastit će nastupima u Varaždinu (3.11.) i Beogradu (Sava centar, 26.11.).

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.