Jusuf Nurkić predvodi zvijezde u Bosanskoj dolini piramida

839

Prošle godine rodila se ideja, koja će ove godine prvi put biti i realizovana u Bosanskoj dolini piramida, tačnije u Kompleksu Ravne, a u pitanju je košarkaški humanitarno-revijalni turnir u basketu 3 na 3.

 

– U subotu 31.jula Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ će ugostiti neke od naših najboljih košarkaša, na novom terenu koji smo izgradili za ovu namjenu. Naš trenutno najbolji košarkaš Jusuf Nurkić je rado prihvatio poziv za dolazak, stiže nam i Mirza Teletović sa svojom ekipom iz Jablanice, ali i nekoliko fudbalera, Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Sergej Barbarez, a možda i Vedad Ibišević. Svoje prisustvo je potvrdila i naša najbolja košarkašica Marica Gajić, ali i brojne estradne ličnosti, kao i bivši sportisti i treneri, te nekolicina košarkaških reprezentativaca naše zemlje.  – otkrio nam je Semir Osmanagić.

 

Turnir je humanitarno – revijalnog karaktera, a glavni gosti turnira su mališani iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu.

 

– Nekada su to bila djeca siročad iz rata, a danas su to djeca koja su zbog nasilja u porodicama bila prisiljena da odu u domove. Dovest ćemo 45 djece iz Sarajeva, za koje smo pripremili cjelodnevni boravak, obilazak piramida, tunela i parka „Ravne 2“, ali i druženje sa poznatim sportistima. Cilj je pružiti im podršku, jer su to djeca koja su izgubila ono što je najvažnije – roditeljsku ljubav. – kazao nam je Osmanagić.

 

 

Pored turnira u basketu bit će održano i takmičenje u „tricama“ za novinare, a pobjednik će zauzeti mjesto u jednoj od ekipa profesionalnih košarkaša, kao i takmičenje u zakucavanjima, a žiri sastavljen od poznatih ličnosti će proglasiti pobjednika. Iz Fondacije očekuju da ovaj događaj preraste u tradiciju, da vremenom učešće na turniru uzmu NBA košarkaši iz zemalja regije, a kasnije i najbolje europske i NBA zvijezde.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.