Kadeti visočke Bosne nezaustavljivi u proljetnom dijelu sezone: NK Bosna – FK Rudar 3:0

289

Sjajne partije pruža kadetska selekcija Nogometnog kluba Bosna Visoko od samog početka proljetnog dijela prvenstva, u kojem je jedina selekcija visočkog nogometnog kolektiva koja nije niti jednom poražena. Još tri kola su ostala do završetka prvenstva u Omladinskoj ligi Centar, u kojoj Visočani savladavaju svakog protivnika koji im izađe na megdan, bilo to na domaćem ili gostujućem terenu.

Ovog vikenda svoju utakmicu Visočani su igrali na Gradskom stadionu Luke u Visokom, a u goste im je došla ekipa Fudbalskog kluba Rudar iz Kaknja. Ni u 28. kolu Omladinske lige Centar mladi visočki nogometaši nisu imali problema da savladaju svog protivnika, te je tako u Visokom stradala ekipa FK Rudar, koju su Visočani porazili sa visokih 3:0.

U ovom susretu dva gola postigao je sjajni Ajdin, dok je jedan gol dodao Zahirović.

Do kraja prvenstva Visočanima preostaju još dva susreta, jedan na gostujućem terenu u Zenici protiv ekipe zeničkog Rudara, te susret u posljednjem kolu kada u Visokom dočekuju ekipu NK Kiseljak.

U ovom trenutku kadetska selekcija NK Bosna sa 17 pobjeda, četiri remija i šest poraza nalazi se na trećem mjestu Omladinske lige Centar, a u dosadašnjem toku ostvarili su 55 bodova, deset manje od prvoplasirane bugojanske Iskre, uz gol razliku 60:26.

Komentari

komentara