Naslovnica ZDK Kultura “Kakanjski da...

“Kakanjski dani” počinju u subotu 28.7.2018. godine

121

Ovogodišnja Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani” će početi u subotu 28.7.2018. godine i ukupno će trajati sedam dana, tj. do 3. augusta.

Tokom manifestacije “Kakanjski dani”, pored brojnih učesnika, kulturno-umjetničkih društava i muzičara, posebna pažnja bit će usmjerena na najmlađe sugrađane tako da će manifestacija proteći u znaku radionica, edukativnih sadržaja za mališane, zabavnih programa, mini koncerata, filmova i predstava upravo za mališane.

Na ovogodišnjoj manifestaciji će nastupiti popularni Kakanjci. Veliko interesovanje se već pokazuje za koncerte Amara Jašarspahića Gileta i Lapsus benda. Uskoro objavljujemo i druge koncerte koji su dogovoreni, kao i imena izvođača koji će uljepšati ovih sedam dana.

Očekujte mnogo noviteta i sadržaja kroz ovogodišnju manifestaciju.

Uskoro će biti u funkciji web platforma na kojoj će biti dostupne sve informacije koje će biti od koristi sugrađanima i svima koji su planirali posjetiti neke od sadržaja ili boraviti u Kaknju tokom Kakanjskih dana.

Centralna bina Kakanjskih dana će biti na staroj ili novoj lokaciji, u zavisnosti od dinamike radova na rekonstrukciji glavne gradske saobraćajnice

Počeli su radovi na glavnoj gradskoj saobraćajnici, na mjestu gdje je proteklih godina bila smještena glavna bina tokom održavanja manifestacije “Kakanjski dani”.
Ukoliko se radovi ne završe do 28. jula centralna bina će biti postavljena na alternativnoj lokaciji.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.