Kako iskoristiti Black Friday i povećati prodaju?

100
Black Friday je globalno poznati dan za kupovinu, a kao trend nastao u SAD-u kao posljednji petak prije Dana zahvalnosti, kada trgovine daju kupcima velike popuste. Međutim, u velikoj količini sniženja kupci imaju previše izbora i kompanije trebaju oglašavati svoje ponude najmanje petnaest dana prije Black Friday-a.
Kako je Black Friday ušao u marketinški kalendar gotovo svim biznisima, mnogi su produžili period posebnih pogodnosti na sedmicu obilježavanja tzv. Crnog petka a na dan početka velike akcije otvaraju svoja prodajna mjesta ranije nego inače.
Za kompanije koje nemaju velike budžete za marketing kako bi skrenule pažnju na svoje akcije, postavlja se pitanje na koji način obavijestiti kupce o sniženjima, zainteresovati ih i probuditi im potrebu za kupovinom određenih proizvoda koje možda nisu planirali prodavati.
Posljednjih nekoliko godina kompanije iz Bosne i Hercegovine su također prihvatile ovaj trend i nude svojim kupcima razne popuste i akcije, ali ne prođu sve kampanje jednako zapažene.
Full service marketing agencija EBBE COMMS d.o.o. iz Sarajeva pomaže kompanijama da kreiraju i implementiraju promotivne kampanje kako putem društvenih mreža, oglašavanja putem web portala, tako i putem svih vrsta tradicionalnih medija. Kako i svi ozbiljni oglašivači, tako je i agencija EBBE COMMS kreirala poseban paket svojih usluga za Black Friday. Za više informacija, kontaktirajte info@ebbecomms.com ili 033 863 200.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.