Kako se riješiti neugodnog mirisa cigareta iz automobila?

150

Miris dima cigareta, a mnogi bi ga nazvali i smradom, u automobilima može biti posebno iritantan, pogotovo ako ste nepušač, a kupili ste polovno vozilo u kojem se dimilo kao u indijanskom vigvamu. Taj miris je teško ukloniti iz automobila, ali možete pokušati i sigurno ćete ga redukovati.

MARKETING

Počnite s otvaranjem svih vrata i temeljnim usisavanjem svih površina u kabini vozila.

Jedan od metoda je da prebrišete sve površine, a pogotovo tkanine krpicom koju ste namočili u alkoholnom sirćetu. Takođe, potrebno je dobro oprati prozore iznutra tečnošću za pranje.

Ako uzmete miris za automobil i stavite ga u kabinu nećete napraviti puno jer će se njegov miris samo pomiješati sa smradom cigareta.

Ukoliko želite biti temeljni, promijenite filter kabine i dezinficirajte klima uređaj. Dobro provjetrite ventilaciju u automobilu – ostavite je uključenom s najvišim nivoom duvanja i uključenom klimom.

Probajte u sve tkanine u interijeru (sjedišta, tepisi…) automobila utrljati sodu bikarbonu (prije tretmana sve takanine moraju biti suve). Kad to učinite, ostavite sve da stoji nekoliko sati pa opet usisavač u ruke i sve dobro usisajte. To bi trebalo ukloniti neugodan miris iz vozila, ali krajnji uspjeh nikad nije siguran. Sve zaisi od toga koliko dugo je bivši vlasnik pušio cigarete u vozilu.

Na kraju, probajte i s alkoholnim sirćetom, zrnima kafe ili ugljenom. Ostavite ih u vozilu preko noći (sirće u čaši) ili što duže možete . Oni na sebe vežu smrad cigareta i izvući će dio tog mirisa.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara