Kakva kolekcija: Pronađeno 26 ukradenih automobila iz snova

180

BMW M3, Mercedes 190 E Cosworth Evolution II, Renault 5 Turbo, Lancia HF Integrale – Sve ih je imao!

MARKETING

Njegova “ergela” je pronađena sasvim slučajno, i to tako što je nezavisna baskijska policija – Erzaintza, tokom traganja za ukradenom opremom sa jednog gradilišta, naletjela na kolekciju legendarnih automobila iz poslednje dvije decenije prošlog milenijuma.

Kod 42-godišnjeg “vlasnika” pronađeni brojni rijetki primjerci pa se pretpostavlja da su stigli sa svih strana Evrope, kako bi dalje bili preprodati na ilegalnom tržištu.

Nesumnjivo je da su pojedini primjerci, ako ne i svi, bili ukradeni, a prekucani brojevi šasije idu tome u prilog.

Pravo iznenađenje je uslijedilo pošto su pretražili ostatak farme. Pronađeno je ukupno 26 legendarnih automobila, koji potiču iz najmanje pet država. Ovo su samo neke od najznačajnijih primjeraka:

BMW M3 (E30)
BMW M3 (E36)
Ford Escort RS Cosworth (1 od 7.145)
Ford Sierra RS500 Cosworth (1 od 500)
Lancia Delta HF Integrale
Mercedes-Benz 190E Cosworth Evolution II (1 od 502)
Mitsubishi Lancer Evolution (IV, VI, VI Tommi Mäkinen Edition, VII, itd)
Renault 5 Turbo (1 od 4.987)
Peugeot 205 GTI
Baskijska policija je započela istragu i utvrđivanje porijekla automobila, nakon čega će svi legendarni četvorotočkaši biti vraćeni vlasnicima, prenosi “Telegraf.rs”.

Inače, zagriženi ljubitelji kompjuterskih simulacija auto trka će primjetiti da legendarni automobili sa spiska kao da su “pokradeni” iz inventara kultne video igre Colin McRae Rally 2.0.

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.