Kaliopi: Kada te bh. publika jednom zavoli, svaki put moraš dokazivati da si vrijedan te ljubavi

109

Makedonska pjevačica Kaliopi u oktobru je najavila turneju po Bosni i Hercegovini. Koncertna turneja počinje u Mostaru 4. oktobra, dan poslije nastavlja se u Sarajevu, zatim u Zenici, Tuzli, Bijeljini, a završava u Brčkom 11. oktobra.
S uvijek energičnom i rasploženom Makedonkom razgovarali smo uoči koncerata u našoj zemlji, otkrili koja je njena definicija sreće te se prisjetili posljednjeg koncerta u Sarajevu.

MARKETING

“Sa silnim emocijama i radošću u srcu vraćam se u BiH. Ovdje se drugačije ne može, a i ne smije. Kada te ovdašnja publika jednom zavoli kao umjetnika i čovjeka, onda moraš uvijek iznova dokazivati da si vrijedan njihove ljubavi. Publici pripremamo koncert koji će voljeti, jer će imati osjećaj kao da su ga sa mnom zajedno kreirali”, kazala je Kaliopi.

Još uvijek, dodaje pjevačica, nije sigurno da će njena turneja završiti u Brčkom.

“Očekujemo još termina i gradova, tako da je neizvjesno gdje ćemo završiti, ali upravo to je ono što mi izaziva adrenalin i leptiriće u stomaku. Znam samo jedno, a to je da će biti nezaboravno”, poručuje Kaliopi.

Mada je s bivšim suprugom i kompozitorom Romeom Grillom planirala početkom jeseni ući u studio, pjevačica priznaje da je prioritet dala nastupima po Bosni i Hercegovini.

“Htjeli smo nakon ljeta ući u studio, ali nakon brojnih dopisa na društvenim mrežama i pitanjima kada ću ponovno doći u BiH, odlučili smo da jesen prepustimo koncertima i da publika ne čeka. Singl možemo snimiti i nakon turneje. Taman, bit ću kao vatrena strijela. Romeo je fantastičan producent, ali je još veći psiholog. On zna da je moje srce najsretnije kada radim koncerte. A njemu je važniji sretan i ispunjen pjevač u studiju. Tako da, s mojom divnom ekipom nastavljamo koncerte i ove jeseni”, kaže nam Kaliopi.

Na sve što je nemoralno i neljudsko, govori, nikad ne bi pristala. Na pitanje šta bi bila njena definicija sreće, pjevačica iskreno odgovara…

“Najveći filozofi svijeta nisu uspjeli postaviti definiciju sreće, od Cicerona, Aristotela, Kamija do Sartra, niko od njih nije postavio definiciju sreće. Ali su dali svoja tumačenja stanja sreće. Moje mišljenje o sreći je najbliže Sartrovom, a ono glasi da je sloboda najviši cilj kojim možemo da stremimo ka sreći”, kaže pjevačica.

Svoj posljednji nastup u Sarajevu Kaliopi pamti po emocijama i fenomenalnoj publici, ali i anegdoti koju je s nama podijelila.

“Sjećam se komentara dvije gospođe koje su sjedile u sredini partera. Zamjerile su mi što odmah nisam pozdravila publiku, već čekala treću pjesmu da kažem: ‘Sarajevo, dobro veče’, a one su na to rekle: ‘E, hvala Bogu’, koje kraljice. A ja sam to uradila zbog dramaturgije, da po scenariju budem malo drugačija od prethodnih koncerata, prepustila sam pjesmama ‘uvodnu riječ’. E vala, naučila sam opet nešto. Da nema dramaturgije veće i jače od spontanosti i ljubavi. Barem ovdje u Bosni, to je tako”, priznaje pjevačica.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara