(VIDEO) Kamerman Hayat TV-a Visočanin Faruk Avdović napadnut na protestima navijača FK Sarajevo

2553
Foto: Oslobođenje.ba

Sinoćnje proteste navijača ispred prostorija Fudbalskog kluba Sarajevo, zbog smjene Husrefa Musemića, a koje su podržali brojni mediji, obilježili su incidenti. Naime, tokom samih protesta napadnute su ekipe Nove BH i Hayat TV-a.

MARKETING

Prema informacijama koje je objavio Emerin Ahmetašević, novinar Hayat TV-a, kamerman ove TV kuće, Visočanin Faruk Avdović napadnut je tokom protesta, te je oštećena oprema koju je nosio sa sobom.

Emerin je dodao i da je riječ o klasičnom fizičkom napadu, a da stvar bude još gora to nije jedini napad na novinarske ekipe tokom ovih protesta. Naime, napadnuta je i ekipa Nove BH.

U kratkom saopćenju koje je Nova BH objavila istaknuli su kako je napadnut njihov snimatelj Sedin Lepić, te da ga je napao jedan od navijača koji se našao pred prostorijama kluba.

“O svemu je obaviještena policija, a naknadno ćemo obavijestiti i novinarska udruženja.​ Ekipu smo povukli jer za rad trebamo slobodu kretanja, slobodu govora i sigurnost. Večeras je nismo imali”, istaknuli su iz Nove BH.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara