Naslovnica ZDK Sport Karate klub &...

Karate klub “Mersad Kurtalić” uspješan na Državnom prvenstvu u Banjaluci

24

U nedjelju 07.04.2019. godine, takmičari Karate kluba “Mersad Kurtalić” zabilježili su veoma uspješan nastup u Banjaluci, na Državnom prvenstvu za djecu od 8 do 13 godina u karateu. Kao jedini klub iz Zavidovića nastupio je Karate klub „Mersad Kurtalić“ sa svoja dva predstavnika, Emina Bajrić (kate) i Sumeja Heldovac (borbe).

Emina Bajrić osvojila je treće mjesto u svojoj kategoriji (kate djevojčice 8 godina) , te tako postala prva zvanična reprezentativka u karateu iz našeg grada, jer je osvojenom medaljom osigurala direktan plasman na Balkansko prvenstvo za djecu, kojem je ove godine domaćin naša zemlja.

Dobar rezultat ostvarila je i Sumeja Heldovac u svojoj kategriji (borbe djevojčice 12 godina -35 kg) koja je zaustavljena u borbi za treće mjesto.

U klubu su rekli da su presretni i prezadovoljni osrtvarenim rezultatom, jer su kao relativno mlad klub do sada ostvarili niz uspjeha, ali da je Eminin odlazak na Balkansko prvenstvo svakako najveći uspjeh do sada.
Emini sada predstoje obimne pripreme za predstojeći reprezentativni nastup, a ostali takmičari će nastaviti sa pripremama za predstojeće turnire po kalendaru takmičenja karate saveza FBiH.

Emini želimo mnogo uspjeha na Balkanskom prvenstvu za djecu, te ujedno koristimo priliku i da pozovemo naše predstavnike vlasti, privrednike i građane da pomognu da se osiguraju potrebna novčana sredstva za njene pripreme i nastup.

 

 

Visoko.co.ba/Zdici.info

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.