Karatisti KK ‘Visoko’ ponovo uspješni, osvojili šest medalja na prvenstvu u Kraljevu

530

U nedjelju, 1. marta 2020. godine, u hali sportova Kraljevo održano je prvenstvo tradicionalnog karatea, na kojem su nastupili i takmičari iz Visokog. Ovog puta među 367 takmičara iz 37 karate klubova iz Srbije, Crne Gore i BiH, tri takmičara KK “Visoko” tražili su dobre rezultate, u čemu su na kraju i uspjeli.

MARKETING

U konkurenciji kate pojedinačno u kadetskoj konkurenciji najuspješniji na takmičenju bio je Hamza Kaplan, zauzevši odlično 1. mjesto, dok je drugo mjesto pripalo drugom Visočaninu Mirzi Kaplanu. Njihov klupski kolega Nadin Mlivić nije uspio zauzeti jednu od najboljih pozicija u ovoj konkurenciji.

U konkurenciji Fuku-Go, disciplini u kojoj se takmičenje odvija u katama i borbama, finalisti takmičenja su takođe bili karatisti KK “Visoko”. Prvo mjesto osvojio je Nadin Mlivić, dok je kao drugoplasirani završio Hamza Kaplan.

U konkurenciji Ko-Go-Kumite (borbe) najbolji je bio ponovo Nadin Mlivić, dok je njegov kolega Hamza Kaplan zauzeo drugo mjesto.

U kategoriji Ko-Go kumite i Fuku-Go nije nastupao Mirza Kaplan zbog povrede koljena.

“Zahvaljujući finansijskoj podršci roditelja uspjeli smo realizovati prvo značajnije takmičenje u okviru priprema za predstojeće ETKF prvenstvo koje će biti održano u Pragu od 17. do 21. juna tekuće godine. Posljednje dvije važne provjere takmičara su planirana takmičenja u Kopru (Republika Slovenija), a zatim konačan izbor kandidata na Otvorenom prvenstvu tradicionalnog karatea 30. maja u Mostaru”, poručili su iz ovog kluba.

 

Visoko.co.ba/KK Visoko

Komentari

komentara