Kardinal Puljić: U BiH nastavljen ‘perfidni način etničkog čišćenja’

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izjavio je kako od hrvatskih čelnika i hrvatske države, kao potpisnice Daytonskog sporazuma, očekuje da podupru izgradnju BiH u jednakim pravima, u čemu treba sudjelovati i EU sa svojim demokratskim načelima.

163

Odgovarajući na novinarska pitanja o položaju Hrvata u BiH i stanju u ovoj zemlji, kardinal Puljić, koji boravi u Vukovaru, kazao je kako u njemu “još ima energije boriti se za jednaka prava”, ali da je u BiH nakon Daytona zaustavljen rat, ali nažalost nije uspostavljen pravedan mir.

MARKETING

Na taj je način, dodaje, nastavljen “perfidni način etničkog čišćenja” jer nema jednakih prava za sve, prenosi Hina.

Upitan kako riješiti pitanje BiH na zadovoljstvo svih, odgovorio kako nije čovjek od politike i prava, već pastir posvećen izgradnji ljudskih prava i dostojanstva, jednakih prava, vjerskih i građanskih sloboda, prava na rad i život, za što će se nastaviti boriti.

Potrebnim drži “prekrajanje” Daytonskog sporazuma na način da Hrvati biraju svoje predstavnike, da ne bude preglasavanja, “čime bi se Hrvatima dala sigurnost da su u BiH kod kuće”.

Kardinal Puljić je u posjetu Vukovaru gdje se danas sastao s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem koji ga je izvijestio o poslijeratnoj obnovi, suživotu i planovima za budućnost.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.