Naslovnica Preporuka Muzika Kasarna Jajce...

Kasarna Jajce oživljava uz muziku: Garden of Dreams party 17. augusta uz sjajne izvođače

58

Garden of Dreams, događaj čiju su ideju u proteklom periodu prepoznala neka od najvećih imena iz oblasti elektronske muzike, se iz bašte Historijskog muzeja BiH seli na plato Kasarne Jajce, jedne od najljepših sarajevskih građevina koja je prepuštena propadanju i zubu vremena.
Na radost brojnih ljubitelja elektronske muzičke scene iz BiH i regije ovaj događaj bit će organizovan 17. augusta, a nastupit će ukrajinski techno DJ The Organism, švicarski DJ Laolu čiji techno i house setovi garantuju sjajnu atmosferu, najpoznatiji regionalni DJ dvojac After Affair, jedan od vodećih bh. DJ-eva G.Edd i SaraS.

“Nakon dugo vremena i uloženog truda, rada i znoja, još jedan simbol Sarajeva je naš. Uskoro plešemo tačno na ovoj lokaciji i pišemo novu stranicu historije sarajevske i bosanskohercegovacke muzičke scene”, kazao je Bojan Jović iz After Affaira.

Njihova želja je, kako kaže, ovo mjesto pretvoriti u poligon za ples i sreću.

“Ovaj sarajevski dragulj priča jedinstvenu priču o svemu što se dešavalo u prošlosti, a mi uskoro plešemo ovdje. Mislim da je upravo ovo vrhunac jedne ovakve priče”, zaključio je Jović.

Zabava počinje u 16 sati i trajat će do kasno u noć. Early bird ulaznice su rasprodate, a regularne ulaznice po cijeni od 25 KM će se moći kupiti na ulazu u kasarnu Jajce.

After party će biti održan u klubu Silver&Smoke, a line up će biti naknadno objavljen.

Kasarna Jajce sagrađena je 1914. godine za potrebe austrougarske vojske. Ime je prvo dobila po princu Eugenu Savojskom koji je osvojio i spalio Sarajevo 1697. godine, a ime Jajce kasarna nosi od 1915. godine kada je u nju preselila jedna austrougarska vojna bolnica iz Jajca. Kasarna predstavlja najsloženiji vojni objekt u BiH iz austrougarskog perioda, za čiju je gradnju i razvoj usko vezana historija grada Sarajeva.

Tokom proteklog rata u potpunosti je devastirana, a iako je proglašena nacionalnim spomenikom nikada nije sanirana, konzervirana ni restaurirana.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.