Naslovnica BiH Kasno sinoć z...

Kasno sinoć završen uviđaj u bihaćkom naselju Mali lug

82

Kasno sinoć završen je uviđaj u bihaćkom naselju Mali lug, te je potvrđeno da je otac A.S. iz Cazina najprijie ubio svoje troje djece, a zatim i izvršio samoubistvo. Podsjećamo, jučer oko 17 sati, bihaćkoj Policiji je prijavljen ovaj slučaj od strane rođaka majke čija su djeca ubijena, da se u iznajmljenoj kući nalaze četiri tijela, i to troje djece od dvije, pet i osam godina.

“Policijske patrole upućene na mjesto događaja, konstatovale su kako je A.S. rođen 1981. godine u Cazinu, u porodičnoj kući u Bihaću ubio troje vlastite maloljetne djece, nakon čega je počinio i samoubistvo. Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su istražitelji sektora Kriminalističke policije pod nadzorom nadležnog tužioca iz Tužilaštva USK, te utvrdili  da se radi o trostrukom ubistvu i samoubistvu. Istražne radnje oko ovog događaja nastavljaju se i danas”, potvrdila je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Članovi porodice su o ovom događaju jučer izvjestili Policijsku stanicu u Bihaću oko 17 sati, nakon čega su pripadnici sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) na licu mjesta konstatovali ubistvo i samoubistvo.

Iz Gradske uprave Bihać potvrđeno je da će dan dženaze troje ubijene djece, biti proglašen Danom žalosti na području ovog grada.

O motivima se za sada može samo nagađati, ali po svemu sudeći, porodični problemi uzrok su sinoćnjem trostrukom ubistvu djece i samoubistvu. Istražne radnje se još uvijek vode.

federalna.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.