(FOTO) Katastrofa u naselju Dubrave: Cesta sa rekordnim brojem rupa na području Visokog

1112

Nakon brojnih dijelova našeg grada iz kojeg su nam mještani slali fotografije užasnog stanja na cestama, ovog puta fotografije nam stižu i sa ceste u naselju Dubrave. Riječ je o naselju u Mjesnoj zajednici Topuzovo Polje, u kojem je cesta već godinama u katastrofalnom stanju što prouzrokuje brojne probleme mještanima.

MARKETING

Ovo je klasičan primjer narodne da “nije cesta sve što naznake asfalta ima”, a posebno je zabrinjavajuće da već godinama niko od nadležnih nije vodio računa o održavanju ceste u ovom naselju koja poslije svake kiše i u zimskom periodu izgleda gotovo kao neupotrebljiva. Dodatno, pojedini dijelovi ovog naselja su totalno neasfaltirani, što svakako dodatno otežava život mještanima naselja udaljenog svega 10-ak minuta od centra Visokog.

Također, ovo je jedna od dvije ceste koje vode u veliko visočko naselje Srhinje, te su neredom na cesti pogođeni i mještani ovog naselja, budući da ni druga cesta nije u mnogo boljem stanju, o čemu ćemo nekim narednim prilikama.

No, da ne bismo mi mnogo govorili o tom stanju u narednoj fotogaleriji i sami se uvjerite u pravu malu katastrofu na cesti u naselju Dubrave.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara