Kemal Mušinbegović za Visoko.co.ba: Danas je treći dan pješačenja, sve prolazi bez problema

689
Kemal Mušinbegović na Maršu mira
Kemal Mušinbegović na Maršu mira

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević pridružili su se rano jutros učesnicima Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje, dionice u Mravinjcima, kazao je za Visoko.co.ba Kemal Mušinbegović koji učestvuje u Maršu mira.

MARKETING

Prema njegovim riječima, ova ruta je dugačka oko 35 kilometara, a danas je treći dan pješačenja i sve prolazi bez problema.

Učesnici Marša mira
Učesnici Marša mira

Na ovoj ruti učesnici prolaze i Kamenica brdo gdje je 1995. godine u zasjedi ubijeno više od hiljadu civila, a isto toliko ih je tada bilo i zarobljeno.

Ovogodišnji Marš mira, 16. po redu, organizovan je u specifičnim uslovima zbog pandemije koronavirusa. Upravo iz mjera predostrožnosti, organizovane su grupe u kojima je manje od 50 učesnika.

Marš mira, ukupne dužine gotovo 100 kilometara, predvode preživjeli Srebreničani koji su isti taj put, samo u obrnutom smjeru, prošli 1995. godine bježeći od sigurne smrti.

Preživjelim Srebreničanima iz godine u godinu na Maršu mira pridružuju se brojni građani Bosne i Hercegovine, ali i iz mnogih drugih zemalja svijeta.

Dolazak učesnika Marša mira u Memorijalni centar Potočari očekuje se danas u kasnim poslijepodnevnim satima.

Visoko.co.ba / Redakcija

Komentari

komentara