Kenan Merdan: Želim da se moj slučaj više nikad i nikom ne ponovi i javno se oglašam samo iz tog razloga

6030

Zovem se Kenan Merdan, građanin Visokog i čovjek koji je doživio nešto što ne bih volio da se ikome ponovi te se zbog toga i oglašavam javno kako bi odgovorni za ovakve slučajeve i ponašali se odgovorno.

Dana 01.12.2017.godine u 08.00 sati sam došao sa mojom kćerkom Hanom u Dom zdravlja Visoko na redovnu vakcinaciju. Čekali smo do 10.00 sati, tačnije dok je došla doktorica da pregleda djecu da li su zdrava i da li mogu primiti vakcinu. Sa doktoricom je bila i medicinska sestra i svima nama koji smo čekali rekla je da se ne nerviramo i da će sva djeca biti “gotova” do pauze koja je u 10:30 sati, a bilo je oko petnaestero djece.

Moja kćerka Hana je pregledana i dobila je odobrenje da može primiti vakcinu. Poslije vakcinacije smo otišli kući i stavljali obloge i davali sirup kako nam je rečeno. Međutim već narednog dana dolazi do povećanja temperature i počinje da otiče ruka. Otišli smo u Hitnu i oni su nas poslali u Zenicu odakle su nas vratili i rekli da je to reakcija od vakcine koja može trajati i 72 sata.

Ruka je i dalje oticala i poslije tih 72 sata i bilo joj je sve gore, a temperatura je stalno rasla dok se nije pojavio ogroman otok i crvenilo. Ponovo smo otišli u Hitnu gdje su nam rekli da je to APCES infekcija koja se javila jer prilikom uboda vakcina ide duboko u mišić, a Hani je data plitko pod kožu i ostećene su folikule dlake pa se javila infekcija. Opet su nas poslali za Zenicu gdje joj je hitno urađen ultrazvuk i nalazi i rečeno je da se mora očistiti ruka pod narkozom i nadzorom jer je bilo zagnojeno i veliko. Završili smo četiri dana u bolnici i sad je sve u redu. Svaki dan idemo na previjanje i na redovne kontrole.

Ovim javnim istupanje želim samo skrenem pažnju osoblju u Domu zdravlja da malo paze šta rade da se ovo ne bi više nikom ponovilo, jer samo ja i moja porodica znamo kroz šta smo prošli u proteklim danima.

Komentari

komentara