Kevinu Spaceyu neće se suditi za seksualno uznemiravanje

139

Američki glumac Kevin Spacey ipak je izbjegao suđenje koje je moglo dokazati da je seksualni zlostavljač. Navodna žrtva koja je prvi put istupila u javnost i prijavila Spaceya za uznemiravanje je preminula.
Iznenadna smrt anonimne žrtve znači da se ovaj slučaj povlači sa suda, a da Spacey ima jednu optužbu manje. Preminuli maser je samo jedna od žrtava koja je prijavila poznatog glumca u valu #MeToo pokreta koji je zavladao Hollywoodom još prije nekoliko godina.

MARKETING

U oktobru 2017., glumac Star Treka Anthony Rapp prijavio je Spaceya da ga je pokušao zavesti još 1986. Glumac je tada rekao kako se ne sjeća tog incidenta s Rappom te se izvinio za svoje pijano ponašanje. Tom prilikom je i prvi put odlučio reći da je gay.

Nekoliko Spaceyevih žrtava odlučilo je istupiti i prijaviti ga policiji koji su doveli do sudskih postupaka. Neki neuspješno, kao onaj u septembru prošle godine koji je bio odbačen. Radilo se o prijavi zlostavljanja koje se navodno desilo 1992. Ove godine, Scotland Yard je Spaceya ispitao za šest različitih slučajeva seksualnog zlostavljanja.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara