Khabib i Mayweather dogovorili meč

214

Floyd Mayweather Jr najavio je povratak iz penzije i izazvao lavinu reakcija u svijetu borilačkih sportova. Još se nagađa hoće li se vratiti u bokserski ring ili se okušati u MMA-u, piše Fightsite.

MARKETING

Dok se nagađa u kojem će se sportu vratiti, kao i protiv kojeg od brojnih mogućih suparnika, menadžer Khabiba Nurmagomedova objavio je da se boksačka ikona trebala vratiti u januaru u meču protiv UFC-ovog prvaka, no čini se da od toga ipak neće biti ništa.

Nakon što je Mayweather najavio povratak u novom spektakularnom meču, Khabibov menadžer Ali Abdelaziz objavio je najavni poster za borbu Mayweathera i Nurmagomedova za januar 2020. godine u Saudijskoj Arabiji te poručio da je sve bilo dogovoreno, ali da se bivši boksački prvak sada skriva.

“Ovo je meč koji je bio originalno planiran, ali veliki Tata ovog sporta, Dana White je sakrio Mayweathera. Nas troje je znalo što se dogodilo, ali drago mi je da je Dana White s Mayweatherom konačno dobio dobrog promotora svojih borbi”, napisao je Abdelaziz.

Naveo je i kako su borci za taj meč trebali podijeliti 300 miliona dolara.

Mayweather je posljednji meč odradio još 2017. protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Conora McGregora, kojeg je pobijedio bez većih problema za 50. pobjedu u karijeri. S druge strane, Khabib bi trebao braniti pojas protiv Tonyja Fergusona u aprilu ili maju sljedeće godine.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara