Kia ispred Mazde i Porschea: Ovo je svjetski auto godine

108

Najveća Kia osvaja laskavu titulu svjetskog noviteta broj 1.

MARKETING

U veliko finale su suprotno očekivanjima ušle čak dvije Mazde te Kia Telluride. Naime, mnogi su na popisu finalista očekivali vidjeti Taycan, no Porscheov električni adut morao se zadovoljiti nominacijama u području performansi, dizajna i luksuza.

Žiri sastavljen od 86 automobilskih novinara titulu svjetskog automobila godine dodijelio je najvećem Kijinom SUV-u, koji su do sada hvalili i kritika i javnost. Žiri posebno ističe kombinaciju stila i komfora, ali i naglašava pristupačnost i sigurnost kao dodatne pluseve. Nažalost, ovaj model nećemo vidjeti u Europi.

Vratimo li se pak Porscheu, i u njemu mogu biti itekako zadovoljni. Taycan je pobijedio u dvije od tri kategorije u kojima je nominiran, a najbolje govori činjenica da su u konkurenciji bili automobili poput Mercedesa EQC, Toyote Supre, pa i domaćeg Porschea 911. Žiri je pohvalio inovativnost, nastup i dinamičke karakteristike, a najveći minus je visoka cijena.

Spomenimo i ostale pobjednike. Svjetski auto u konkurenciji gradskih modela je Kia Soul, dok titulu najboljeg dizajna u autosvijetu za ovu godinu odnosi Mazda3 s tijesnom pobjedom ispred Taycana.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara