Naslovnica BiH Privreda Klas pregovar...

Klas pregovara o izvozu u Kinu, Mađarsku, Albaniju i arapske zemlje

57

Kompanija Klas je u intenzivnim pregovorima oko plasmana svojih proizvoda na tržišta Kine, Albanije, Mađarske, te arapskih zemalja.

Klas već izvozi na skoro sve kontinente, u više od 20 zemalja svijeta od EU i SAD-a, preko Australije, Kanade, zemalja CEFTA, do Turske. Najznačajnija izvozna tržišta su Hrvatska, Danska, Crna Gora, Švedska, Švicarska, SAD.

Direktor Klasa Nihad Imširović rekao je za Oslobođenje da kompanija ima asortiman interesantan za izvozna tržišta, s posebnim akcentom na tradicionalne proizvode bosanske kuhinje kao što su zaliveni kolači, jufke, somuni, pite, gdje i vide svoju najveću šansu.

– Tu je i vrhunski kvalitet hrane koji obezbjeđujemo strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom – ISO i HACCP, te sve značajniji halal-certifikat. Svakako da ima mnogo prostora za dalji rast izvoza i mi ćemo prvenstveno u kategoriji smrznutih pekarskih proizvoda intenzivno raditi na dodatnom i značajnijem plasmanu, rekao je Imširović.

On je dodao da Klas godišnje može proizvesti ukupno 140.000 tona hrane, što ga svrstava među respektabilnije proizvođače i brendove u ovom dijelu Evrope.

Imaju najveći mlin za preradu pšenice u jugoistočnoj Evropi, čiji je kapacitet 450 tona dnevno, potom velike kapacitete skladištenja žita, automatiziranu pekarsku proizvodnju, organizirani program uzgoja, otkupa i prerade malina i drugog jagodičastog voća, širok asortiman konditorskih i slastičarskih proizvoda.

– Svakako, sve ove kapacitete treba maksimalno iskoristiti, povećati proizvodnju, kao i plasman roba van granica BiH, naglasio je Imširović.

visoko.co.ba/biznisinfo.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.