Klas: Tokom Ramazana somuni po cijeni od 0,50 KM

554

Maloprodajna cijena Somuna 230 g, prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, tokom Ramazana iznosit će 0,50 KM, a vjerni kupci i potrošači ovaj tradicionalni pekarski proizvod kojeg je Klas samo prošle godine izvezao u količini od pet miliona komada, moći će kupiti u svim trgovinama na području Kantona Sarajevo.

MARKETING

„U Velepekari Klas spremno dočekujemo Ramazan. Zbog povećanje potražnje, pojačali smo proizvodnju somuna i obezbijedili dodatni transport, kako bi naši vjerni kupci i potrošači širom Sarajeva na raspolaganju imali uvijek svježe i tople somune. Vozači Velepekare bit će na usluzi svim kupcima i nastojat će u što kraćem roku ispoštovati sve narudžbe“, rekao je Adnan Hodžić, direktor Velepekare.

Vrhunski kvalitet somuna Klas obezbjeđuje bogatim proizvodnim iskustvom, tradicija dugom 113 godina i, naravno, strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom ISO i HACCP. Dodatnu vrijednost Klasovim somunima daje i Halal certifikat, te činjenica da se somuni pripremaju prema tradicionalnoj recepturi, u strogo kontroliranim proizvodnim procesima, transportuju u specijaliziranim vozilima i uvijek najboljim higijenskim uslovima. Sve to garantuje da su somuni iz Velepekare potpuno zdravstveno-higijenski ispravni.

„Svakog dana Klasove proizvode konzumira više od dva miliona potrošača, pa je naša obaveza proizvodnja kvalitetne, zdrave i higijenski ispravne hrane. Međutim, u toku Ramazana česti su slučajevi ulične prodaje somuna koja ne zadovoljava higijenski minimum, pa apeliramo da Sanitarna inspekcija pojača kontrole na glavnim sarajevskim ulicama, a sve u cilju zaštite zdravlja potrošača“, rekao je Hodžić.

Komentari

komentara