Klay Thompson napušta Warriorse i postaje dio “nezaustavljivih”

891

Klay Thompson bi život mogao nastaviti u Los Angelesu.

MARKETING

Thompson je spreman da napusti bivše NBA prvake ukoliko mu ne bude ponuđen maksimalan ugovor, prenosi Los Angeles Times.

U slučaju da Golden State Warriorsi ne ponude maksimalan ugovor, sjajni šuter će razmotriti opcije iz Los Angelesa i u igri za njegovo dovođenje bit će Lakersi i Clippersi.

Kako je sezonu završio sa pokidanim prednjim ukrštenim ligamentom koljena, pa mu slijedi i duža pauza, zakomplikovala se situacija oko njegove budućnosti.

Postaje neograničeni slobodni agent, ali je sada upitno hoće li mu Warriorsi ponuditi maksimalan ugovor ili će Thompson imati mogućnost da pređe u neki drugi klub.

Navodno je voljan saslušati ponude Lakersa i Clippersa, a posebno je realna ona Lakersa jer imaju “viška” 32 miliona dolara.

Bilo bi zaista nevjerovatno ako se u istom timu naredne sezone nađu LeBron James, Anthony Davis i Klay Thompson, a uz sve to se govori o dolasku playmakera poput Kyriea Irvinga ili Kembe Walkera…

Vjeruje se da bi Golden State mogao ostati i bez Kevina Duranta, koji je također povrijeđen, ali koji će imati također mogućnost da bira.

 

Visoko.co.ba/Sportsport.ba

Komentari

komentara