Klopp: Mane nije simulator, nisam raspoložen da govorim o Cityju

95

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da njegov igrač Sadio Mane nije simulator, kako ga je nazvao menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola.

MARKETING

“Sadio nije simulator. Bila je situacija u utakmici protiv Aston Ville u kojoj je osjetio kontakt i pao. Možda nije bio jedanaesterac, ali bilo je kontakta. Nije skočio preko noge i pao ili nešto slično”, rekao je Klopp na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Genka u okviru Lige šampiona.

Menadžer Cityja je prošle sedmice prokomentarisao utakmicu Liverpoola protiv Aston Ville u kojoj su Redsi golom Manea ostvarili pobjedu u sudijskoj nadoknadi.

“Nekada Mane simulira, a nekada ima nevjerovatnu sposobnost da postiže golove u posljednjim minutama. On je talentovan nogometaš”, rekao je Guardiola.

Klopp je istakao kako je siguran da bi i ekipa Manchester Cityja tražila jedanaesterac da se neko od njihovih igrača našao u sličnoj situaciji.

“Apsolutno nisam raspoložen da govorim o Manchester Cityju. Želim govoriti o Genku ili nama, ali ne o utakmici (protiv Cityja op.a.) koja se igra u nedjelju”, poručio je Klopp.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara