Naslovnica Preporuka Knjiga.ba čit...

Knjiga.ba čitaocima preporučuje nove naslove za proljeće

189

Najveća online knjižara Knjiga.ba čitaocima za ovo proljeće preporučuje naslove koji bi trebali da budu zastupljeni u svakoj kućnoj biblioteci.

Iz ove knjižare ističu da je proljeće doba kada se ‘sve budi’, te zato predlažu ovaj put knjigu: “Pink Flojd – Kad svinje polete”, autora Marka Blejka.

Pink Flojd iz prve ruke, je izvrstan, veoma detaljan i važan pogled na istoriju grupe Pink Flojd.

“Kad svinje polete” je prva kompletna biografija grupe Pink Flojd. Ovo prošireno izdanje istorije jedne od najvećih rok grupa svih vremena nastalo je nakon što je autor Mark Blejk razgovarao sa Dejvidom Gilmorom, Rodžerom Votersom, Ričardom Rajtom i Nikom Mejsonom, i intervjuisao ostale bivše članove grupe, producente, školske drugove, djevojke  i brojne druge ljude koji su imali uvid u živote članova grupe i njihov rad.

Čitaocima se preporučuje i knjiga “Mjesečina nad Istanbulom” čiji je autor Sofi Goldberg, a radi se o fascinantnom putovanju jedne žene koja je ostavila sve da bi pronašla svoje mjesto u svijetu.

Ventura, lijepa i mlada Sefartkinja, voljela je svoj svijet. Njen Istanbul ju je ispunjavao bojama, mirisima, zvucima, ukusima, osjećanjem pripadnosti, ljubavlju, vodama Bosfora, kupolama džamija. Ali prihvatila je svoju sudbinu i pristala da otputuje u Meksiko i tamo se uda za muškarca  koga su njeni roditelji odabrali za nju…

Knjiga.ba, također, čitaocima predlaže ‘poznanstvo’ s knjigom “A onda su nestali” Karoline Erikson, koja sugerira: “Ne vjerujte nikom jer ništa nije onako kao što izgleda”.

Jedne idilične ljetnje večeri Greta, Aleks i četvorogodišnja Smila plove čamcem po jezeru Maran, od vikendice do malog pustog ostrva. Dok otac i kćerka odlaze da istraže obalu, Greta ostaje u čamcu, utonula u sanjarenja. Sati prolaze, a Aleks i Smila se ne vraćaju. Greta kreće u potragu, ubijeđena da su se zadržali u igri. Ali uzalud. Jednostavno su nestali…

visoko.co.ba/Fena

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.