Naslovnica Preporuka Recenzije Knjiga.ba don...

Knjiga.ba donosi “ultimativno štivo za čitanje na plaži”

209

Vrijeme je odmora, vrijeme je za osvježenje, vrijeme je za plažu … a na plaži je vrijeme za knjigu.

Najveća online knjižara u BiH – knjiga.ba donosi odabir najpopularnijeg štiva za čitanje na plaži …

Bekim Sejranović – Tvoj sin Huckleberry Finn
“Tvoj sin Huckleberry Finn jedan je od onih romana koji pišete jednom u životu, u koji uložite cijeli život.”

Iz recenzije: – Bekim Sejranović napisao je fascinantan roman o životu na rijeci, prvi takav na ovim prostorima, pa posveta Marku Twainu nije nimalo slučajna. To je istovremeno i roman o potrazi za vlastitim identitetom, roman o odrastanju odnosno odbijanju da se odraste, roman o odnosu oca i sina, ljubavni roman, i na kraju, roman o drogiranju i borbi s ovisnošću, također prvi takav na ovim prostorima.

Aleksandar Hemon – Kako su nastali ratovi zombija
Joshua Levin gaji scenarističke ambicije, a u međuvremenu podučava engleski kao strani jezik u Chicagu. Laptop mu je pun ideja, ali jedina koja uhvati korijene je Ratovi zombija. Kada u stanu zatekne svoga stanodavca, neuravnoteženog vojnog veterana, kako mu pretura po prljavom vešu, Joshus odluči preseliti kod svoje djevojke Kimmy. Nakon kraćeg kućnog blagostanja, spetlja se s učenicom, Bosankom Anom, koja ima ljubomornog i nasilnog muža. Uslijedi katastrofa. I dok Joshuine odluke variraju na skali od blesavih do apsurdnih, Kako su nastali Ratovi zombija načinje vrlo ozbiljne teme.

Milan Kundera – Smiješne ljubavi
Smiješne ljubavi je zbirka sedam priča: Niko se neće smijati, Zlatna jabuka vječne čežnje, Lažni autostop,Simpozijum, Neka stari mrtvi ustupe mjesto mladim mrtvima, Doktor Havel poslije deset godina, Eduard i bog.

„U Smiješnim ljubavima, ono što sam nazvao Kunderinim zabavljanjem erotskim poduhvatima i pohotnim strategijama, pojavljuje se kao blaga satira u priči kao što je Zlatna jabuka vječne čežnje, gdje je donžuanstvo viđeno kao sport koji igra muškarac protiv tima žena, često bez tjelesnog kontakta …“

John Green – Krive su zvijezde
(New York Times bestseller No.1)
“Green nam pokazuje pravu ljubav dvoje tinejdžera koji prihvataju jedno drugo u ponižavajućim fizičkim i emotivnim iskušenjima – i to je romantičnije od bilo kakvog zalaska sunca na plaži.” – NEW YORK TIMES
Krive su zvijezde, autor John Green, prvi naslov koji se nalazi na vrhu oficijelne TOP 50 liste najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji, duže od 6 sedmica. Ukupan broj prodatih primjeraka premašio je 23 miliona.

Daniel Kahneman – Misliti, brzo i sporo
Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, Daniel Kahneman u svom je inovativnom radu na području psihologije proučavao racionalan model prosuđivanja i donošenja odluka. Jedan je od najznačajnijih mislioca današnjice čije su ideje i dostignuće utjecale na mnoga područja ljudskog djelovanja – korporativno poslovanje, medicinu i politiku. Sve do ove knjige, nije na jednom mjestu sažeo svoja istraživanja i promišljanja.

U dugo očekivanoj knjizi misliti, brzo i polako Kahneman nas vodi na putovanje koje će nam otkriti temelje funkcioniranja našega uma i objasniti način funkcioniranja dvaju Sustava koji pokreću naše mišljenje i način na koji donosimo odluke.

Harper Lee – Ubiti pticu rugalicu
Ubiti pticu rugalicu je roman koji krasi toplina i humor, usprkos tome što se bavi ozbiljnim temama o silovanju i rasnoj diskriminaciji. Lik oca u romanu, Atticusa Fincha, poslužio je kasnije kao moralni vodič i junak mnogim čitateljima i odvjetnicima.
Harper Lee piše jednostavnim, pitkim jezikom, neodoljivo zavodljivo, duhovito i često dirljivo, no nikad patetično.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.