Knjiga ”Putovanje jednog psihoterapeuta” Visočanke Nermine Vehabović-Rudež promovirana u Sarajevu

Promocija knjige ''Putovanje jednog psihoterapeuta'', autorice Nermine Vehabović Rudež, psihologinje i realitetne psihoterapeutkinje, održana je sinoć u prelijepom ambijentu Kutche u Sarajevu.

487

Promotori i promotorke knjige Dželila Mulić-Čorbo, Esmin Brodlija i Zenaida Karavdić govorili su o samom djelu, ali i o autorici.

MARKETING

– Publika će imati priliku vidjeti kako se kroz jednostavan jezik može prenijeti značaj porodice, međuljudskih odnosa kao i autoričine odvažnosti da nam napisanim rečenicama da šansu da budemo nesavršeni, posebno kada su ove teme u pitanju – kazala je Mulić-Čorbo.

Tokom promocije istaknuto je kako knjiga prikazuje utjecaj okoline i svakodnevnog života na profesionalnu pshioterapiju.

– Ime Nermina jeste zaštitni znak za psihoterapeute u BiH, a ovim djelom pružen je poseban značaj za realitetnu terapiju jer nudi informacije o samoj terapiji kao i mogućnost da se zaljubite u tu sferu bez da ste je ranije poznavali – rekao je Brodlija.

Naglasio je da je djelo ”Putovanje jednog psihoterapeuta” namijenjeno onim željnim novih informacija, terapeutima, ljekarima, ali i svima drugima koji se susreću sa osobama sa psihosocijalnim problemima.

– Iz ugla publike važno je analizirati sam naslov knjige, a on sadrži riječ putovanje. Kako autorica u djelu kaže – putovanje je sloboda, ali i put u kojem je važno razumjeti da uspjeh ne dolazi tek tako – ispričala je Karavdić.

Vehabović-Rudež je naglasila da je knjiga u svom obimu dotakla sve ljude na njenom dosadašnjem putu.

– Putovanje je zaista pravi naziv jer pokazuje šta je sve potrebno proći da bi čovjek bio dobar psihoterapeut. Knjiga sadrži dijelove za koje će neki reći da su previše intimni, ali sve je to bilo dio mog puta – zaključila je.

Promociji je prisustvovao veći broj građana Sarajeva, a autorica Vehabović-Rudež se potrudila da atmosfera bude opuštena i veoma ugodna.

 

Visoko.co.ba/Interview.ba

Komentari

komentara