Naslovnica Opći izbori 2018 KO A-SDA ZDK:...

KO A-SDA ZDK: Ispravimo privatizacijsku nepravdu

143

U posljednjih dvadeset godina svjedoci smo velikih privatizacijskih promašaja koji su rezultirali uništavanjem velikih privrednih kolektiva, kao i obespravljivanjem i dovođenjem u bezizlaznu situaciju hiljadama radnika. Slučajevi propalih zeničkih giganata ‘Željezare’, ‘Vatrostalne’, ‘Izgradnje’, ‘Metalnog’, zavidovičke ‘Krivaje’ i mnogih drugih, bez presedana su u modernoj praksi pretvorbe vlasništva.

U bespoštednoj borbi za fotelje i za opstanak na vlasti, sve više se među građane unosi pomutnja da su sve stranke i partije iste. Ovo doprinosi formiranju javnog mnijenja, posebno kod mladih, kao i kod nezaposlenih radnika koji su produkt pljačkaške privatizacije, da ne treba ni izlaziti na izbore.

A-SDA za evropsku BiH želi da skrene pažnju građanima da ovakvo stanje najviše odgovara vladajućim strukturama, jer su one u posljednjih dvadeset godina nepotističkim zapošljavanjem članova svojih porodica i političkih poslušnika uspostavile vlastito biračko tijelo koje ih sa oko 10% od ukupnog broja birača godinama održava u foteljama.

Zbog toga je nužno da svi naši građani, posebno obespravljeni radnici, konačno preuzmu vlastitu odgovornost, da iziđu na izbore, te da svojim glasom za najbolje kandidate sa listi izaberu novu – narodnu vlast. Na taj način stvoriće se uslovi i podjednake šanse za zapošljavanje, a reformama pravosuđa omogućiti da svi oni koji su odgovorni za ovakvo stanje odgovaraju u skladu sa zakonom.

Nismo svi isti – iziđimo na izbore i birajmo nove ljude sa novim idejama, koji će raditi za dobrobit države i svih naših građana.     

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.