Naslovnica ZDK Politika KO A-SDA ZDK ...

KO A-SDA ZDK održala predizborne skupove u Lukovom Polju, Bistrici, Starini, Topčić Polju, te Gornjoj i Donjoj Orahovici

45

Stranka demokratske aktivnosti, A-SDA za evropsku BiH, uspješno nastavlja svoju predizbornu kampanju. Tako su u proteklih nekoliko dana držani predizborni skupovi i razgovori sa građanima u Lukovom Polju, Bistrici, Starini, Topčić Polju, te Gornjoj i Donjoj Orahovici.

U MZ Orahovica velikom broju mještana na skupu obratio se nocilac kandidatske liste A-SDA za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, mr. Ramo Isak. On im je predstavio strateške programske ciljeve A-SDA za evropsku BiH za predstojeće izbore i za izlaz iz ekonomske krize, s posebnim osvrtom na problematiku mladih. On je građanima predstavio razvojne projekte za zapošljavanje i mogućnosti investicionih ulaganja međunarodnih partnera.

Imajući u vidu rastući trend odlaska mladih iz države, uz sadašnje stanje privrede i nezaposlenosti, Bosni i Hercegovini prijeti ozbiljna opasnost da postane zemlja staraca.

Građani su u razgovorima sa predstavnicima A-SDA stranke istakli svoje nezadovoljstvo zbog nerješavanja mnogobrojnih problema, sa dosadašnjim pasivnim odnosom vladajućih struktura, te su sa odobravanjem pratili iznesene strateške ciljeve za poboljšanje uslova života.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.