Ramo Isak (ASDA): Inicijativa za sanaciju puta Gradišće – Lisac

252

Poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, mr. Ramo Isak, pokrenuo je inicijativu da se izvrši sanacija, konstruktivno ‘nisko-građevinsko zatezanje’, te djelimično betoniranje i asfaltiranje puta od Gradišća u Zenici do releja na planini Lisac.

MARKETING

Putna komunikacija od Gradišća prema planini Lisac je u veoma lošem stanju, koje je takvo da skoro onemogućava bilo kakav automobilski saobraćaj, čak i za specijalna vozila. Ako se uzme u obzir strateški komunikacijski značaj repetitora na Liscu, te činjenica da ga koristi veliki broj različitih komunikacijskih, radio-televizijskih i drugih subjekata, jasno je koliki je značaj da se postojeća putna komunikacija što prije sanira i renovira.

Ovo ima svoj strateški sigurnosni, komunikacijski, turistički, kao i rekreativno-sportski i drugi značaj za Grad Zenicu, ali i za cijeli Zeničko-dobojski kanton.  

                                                                                             

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.