Naslovnica ZDK Politika GO A-SDA Zeni...

GO A-SDA Zenica: JP “Parking servis” preuzima sudske ovlasti

273

U Upravi Grada Zenica već duže vrijeme vlada opća dezorjentacija koja poprima formu haosa i anarhije u vezi određivanja nadležnosti gradskih službi i javnih preduzeća u izvršavanju redovnih poslova i zadataka. Sve ovo prouzrokuje veliko nezadovoljstvo građana našeg grada koji više ne znaju na koju adresu da se obrate radi ostvarivanja i zadovoljavanja svojih svakodnevnih životnih potreba.

Najnoviji primjer je navodna odluka Nadzornog odbora i uprave preduzeća JP Parking servis d.o.o. Zenica da je nezakonit Zaključak Gradskog vijeća Zenica o prolongiranju primjene odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parking prostorima uvođenjem tzv. vinjete.

Umjesto da se bavi poboljšavanjem uvjeta parkiranja vozila, da gradi podzemne i nadzemne objekta za parkiranje i proširuje parking kapacitete, Nadzorni odbor i uprava ovog preduzeća preuzimaju ulogu vrhovnog tumača zakonitosti i ustavnosti odluka Gradskog vijeća. Podsjećamo građane da je jedino Ustavni sud nadležan za ocjenu ustavnosti i zakonitostipravnih akata, a nikako javno preduzeće čija je nadležnost zadovoljavanje javnih potreba građana Zenice u čijoj službi preduzeće treba da budu. Umjesto toga JP Parking servis već duže vrijeme provodi samovolju i blokira  – “hapsi” vozila naših sugrađana i nameće im plaćanje kazni kao uslov deblokiranja i daljnjeg korištenja njihove privatne imovine. Opravdano se pitamo šta slijedi nakon hapšenja vozila i odbijanja postupanja po odlukama Gradskog vijeća koje je osnivač ovog javnog preduzeća? Da li je to uvod u novusamovolju i da li će uskoro pod njihov udar doći i sami građani? Da li ćemo sutra morati plaćati taksu i za pješačenje našim gradom?

A-SDA stranka poziva stanovnike Zenice da poštuju odluke Gradskog vijeća i da ne nasjedaju na podvale koje im se serviraju iz dezorjentisanih centara moći Uprave Grada Zenice.

 

Visoko.co.ba/GO A-SDA Zenica

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.