Naslovnica ZDK Politika KO ASDA Zenic...

KO ASDA Zenica: Projektovano nasilje – prekomjerna upotreba sile

59

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA za evropsku BiH podržava opravdane zahtjeve demobilisanih boraca Armije BiH i zahtijeva od naroda otuđene vlasti da javno objavi Registar branilaca BiH, uvede borački dodatak i odmah prestane financirati branilačka udruženja. A-SDA je strateški opredijeljena za realizaciju ovih zahtjeva i unijela ih je u svoj program djelovanja koji će biti prioritet rada buduće novoizabrane Vlade.
Naši obespravljeni branioci su zaslužili da umjesto poniženja i batina konačno dobiju povoljno rješenje svoga statusa. Stranka A-SDA ne podržava blokade glavnih saobraćajnica, jer tim činom se ugrožavaju prava naših običnih građana, koji su takođe obespravljeni dvadesetogodišnjim tlačenjem od strane vladajućih struktura, ali isto tako apsolutno smatramo neprimjerenim pretjeranu upotrebu sredstava policijske sile. Smatramo da osim zaštite života ne postoje drugi opravdani razlozi za upotrebu sredstava sile, odnosno bezobzirno premlaćivanje naših boraca.
Pozivamo naše branioce da ne nasjedaju na očite provokacije vladajućih struktura koje žele da izazivanjem nemira i nereda destabiliziraju sigurnosno stanje u državi i time stvore okvir za ostanak na vlasti mimo volje naroda.
Branioce i građane molimo za strpljenje još ovih mjesec dana, do 07. oktobra, kada ih pozivamo da masovnim izlaskom na izbore demokratskim sredstvima izaberu novu narodnu vlast.

Kantonalni odbor A-SDA

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.