Naslovnica ZDK Politika KO ASDA Zenic...

KO ASDA Zenica: Saopćenje za javnost

69

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA Zeničko-dobojskog kantona podržava opravdane zahtjeve građana koji se odnose na smanjenje cijene svih vrsta pogonskih goriva. Pozivamo aktuelne strukture vlasti da iskoriste zakonske mehanizme kontrole visine cijena goriva i ne dozvole njihovo ‘divljanje’ na štetu građana.

Na sceni je licemjerno ponašanje političkih subjekata koji su dio vladajućih struktura. Koliko juče odobrili su slobodno formiranje cijena goriva, na koje su svojim neprincipijelnim odlukama nametnuli razne vrste poreza skrivajući ga od javnosti pod drugim imenima, kao što su prelevmani, akcize, takse i sl. Sada politikantski podržavaju opravdane proteste građana poturujaći tim istim građanima ‘kukavičije jaje’ na način da se građani osjećaju krivim za navedena poskupljenja. Upozoravamo građane da smo svi mi žrtve dugogodišnje neodgovorne politke aktuelne vlasti koja je jedini krivac i kreator ovako teške političke i ekonomske situacije u našem društvu. Podsjećamo građane da su zastupnici A-SDA u Parlamentu glasali protiv povećanja cijena goriva i uvođenja raznih vrsta poreza.

Kakva je aktuelna vlast najbolje ilustruje činjenica da ista podržava proteste i zahtjeve građana za kontrolu cijena goriva i predizbornim političkim spinom traži smjenu svojih ministara. S druge strane skrivajući svoju odgovornost, vlast pokazuje svoje pravo lice tako što primjenjuje represivne mjere i novčano kažnjava iste te građane koji opravdano izražavaju protest protiv poskupljenja.

Očito je da se ovakva vlast davno otuđila i izdigla iznad vlastitog naroda. Svjesna da je izgubila  njegovo povjerenje i strpljenje sada ne bira sredstva i metode da se po svaku cijenu zadrži na vlasti.

Iza deklarativne podrške zahtjevima građana za smanjenje cijena goriva čije su povećanje same nametnule, aktuelne vlasti skrivaju svoj plan za uvođenje  novog nameta u vidu poreza na sve vrste prihoda, što će na ‘svojoj koži’ osjetiti svi građani, pa i penzioneri.

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA poziva građane da prepoznaju prave namjere sadašnjih vlastodržaca, te da ih sa olovkom u ruci na predstojećim izborima kazni i pošalje u politički zaborav, a da priliku pruže drugim političkim subjektima i nekompromitovanim pojedincima.

Kantonalni odbor ASDA Zenica

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.