Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Ko je iz Viso...

Ko je iz Visokog uzimao kredite iz sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje, a onda “zaboravio” da ih vrati?

3760

Bez obzira na svu njihovu nesposobnost naravno da su u pravo ovi danas koji se zovu vlast u Visokom kada kažu da je teško raditi u ambijentu naslijeđenog lošeg imidža grada. Za loš imidž Visokog u godinama koje su iza nas pobrinuli su se nesposobni bivši komunistički direktori i nadolazeći ratni profiteri friško izašli iz dezerterskih skrovišta kao i oni amnestirani koji su rat u BiH posmatrali preko TV-a.

Da bi shvatili sadašnjost moramo se suočiti sa visočkom privrednom prošlošću i njenim akterima koji su uzročnici trenutnog lošeg imidža Visokog u privrednom smislu.

akt, krediti, zaposljavanjeU posjedu smo dokumenta iz 2012.godine koji pokazuje pregled korisnika kredita (pravnih i fizičkih lica) u ZDK, koji su odobravani iz sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje 2002. i 2003.godine na ime podsticaja za zapošljavanje. Naravno da tu ima i Visočana, vole oni kredite i život na fol. S obzirom da se radi o starim komisionim kreditima isti su utuženi od strane komisionih banaka kod kojih se i vode.

Pogledajte ko je iz Visokog uzimao te podsticajne kredite i velikim dijelom kreirao poslovni i privredni imidž današnjeg Visokog.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.