Politika

Koc: Snažna Turska znači i stabilna Bosna i Hercegovina

Snažna Turska znači i stabilna Bosna i Hercegovina, znači i dobre odnose i velike projekte na Balkanu, rekao je ambasador Turske u BiH Haldun Koc.

Istaknuo je da sigurnost i blagostanje Evrope i NATO-ovih saveznika počinje na granicama njegove zemlje sa susjedima. I prije početka operacije Izvor mira, podsjetio je da su se izjave turskih dužnosnika odnosile na činjenicu da su cilj operacije isključivo teroristički elementi na sjeveru Sirije, te da nije udar na bilo čiji teritorijalni integritet, zemlju ili resurse.

“Na operaciju Izvor mira treba gledati na taj način jer sigurnost i blagostanje Evrope počinje na granici Turske sa njenim susjedima i zaštita te granice je i zaštita stabilnosti Evrope. Problem terorizma, izbjeglica nije problem samo Turske, nego i svih partnera u NATO-u, ali i zemalja Evropske unije. Kao što je rekao i ministar Čavušolu, Turska je operacijom zaustavila nastojanja da na sjeveru Sirije bude formiran teroristički koridor i konstituirana svojevrsna teroristička regija nastala na prisilnim demografskim promjenama”, kazao je Koc.

visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh