Koeman stao u odbranu De Ligta: Možda je to italijanska škola…

74

Matthijs de Ligt sinoć ponovo nije imao utakmicu za pamćenje u dresu Juventusa.

Mladi Holanđanin je igrao rukom u svom šesnaestercu i tako skrivio penal nakon kojeg je Inter stigao do izjednačenja, a pored toga je imao još nekoliko grešaka.

De Ligt je i u nekim ranijim utakmicama pokazivao dozu nesigurnosti i pravio je neke velike greške, a selektor Holandije Ronald Koeman je danas na press konferenciji govorio o igraču Juventusa i njegovoj igri.

“Mislim da se zaista mora prilagoditi novom načinu odbrane, razlikuje se od načina na koji je igrao u Ajaxu. Možda je to italijanska škola.”

“Bonucci je rekao isto, i on se mora prilagoditi zonama markiranja, drugačijim od načina na koji je igrao pod vodstvom Allegrija. Mislim da Matthijsu treba vremena, godina. Bilo bi čudno da nema šta više za naučiti.”, rekao je Koeman koji je zatim odgovorio na to da li kritike na račun De Ligta mogu da ga dovedu u krizu:

“Ne, ja ne mislim tako. Bilo je puno kritika prije posljednje reprezentativne pauze, ali je on ipak igrao dobro za Holandiju.”

“Mislim da je to sjajno okruženje za njega. S vremenom će se moći prilagoditi svojoj novoj ulozi u Juventusu. Mislim da može dostići vrlo visok nivo, s Juventusom i u reprezentaciji”, dodao je Koeman.

Visoko.co.ba/sportsport.ba

Komentari

komentara