Koje medije finansira Vlada ZDK / RTV Visoko dobija novac iz javnog proračuna uz osam drugih televizija

1635

Iako vrlo često iz gradova ZDK možemo čuti vapaje opozicije o privatizaciji javnih medija tamošnjih lokalnih moćnika, što je u većini slučajeva potpuno tačna konstatacija, interesantno je kako upravo oni koji su vlast na višoj, kantonalnoj, razini zapravo najdirektnije finansiraju odabrane lokalne medije, pa tako i one za koje tvrde da rade neprofesionalno, o kojima pišu saopćenja i upoređuju ih sa sjevernokorejskom državnom televizijom.

MARKETING

Izvještaj o izvršenju plana javnih nabavki ZDK za 2018.godinu pokazuje nam da je Vlada ZDK sa 144.420KM bez PDV-a finansirala devet Televizija za “Pružanje usluge reemitovanja reportaža sa sjednica Skupštine ZDK na lokalnim TV stanicama”, među kojima je svoje mjesto našla i RTV Visoko za koju opozicija u Visokom tvrdi da služi isključivo za promociju aktuelne vlasti.


Pored TV stanica, a što možemo vidjeti u ovom Izvještaju, novac iz javnog proračuna Vlada tradicionalno izdvaja i za zeničku “Našu Riječ” i to u iznosu od 14.500KM.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.