Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko “Kokuzn...

“Kokuzna klupa” na Sebilju oduševljava Visočane: Mjesto gdje brige o svemu nestaju kroz šalu

571

Visočko naselje Sebilj oduvijek je bilo centralno okupljalište brojnih gradskih zanatlija, ali i većine stanovnika naše općine koji su u različitim vremenima stizali u ovaj mali centar našeg grada. Brojne su dogodovštine povezane sa ovim naseljem i malo je onih starijih Visočana koji se ne mogu sjetiti barem jedne anegdote koja se odvila tokom “pazarnog dana” ili u blizni visočke pijace.

Danas, iako pomalo zaboravljen od velikog broja mlađih građana koji su se okrenuli ka drugim tokovima života u našem gradu, Sebilj je i dalje centar brojnih zbivanja i mjesto na kojem uvijek možete pronaći nekog entuzijastu spremnog da šalom na svoj ili tuđi račun unese malo visočkog šarma u svakodnevicu.

Takvi entuzijasti često se okupljaju u blizini radnje Kemala Vranca, koji je mnogo puta svojim humanim gestima, kao što je “kuka dobrote” ili raznim šaljivim natpisima znao oduševiti građane. Upravo ispred njegove radnje prije nekoliko dana osvanula je i “Kokuzna klupa”, mjesto na kojem se okupljaju svi stanovnici Visokog bez obzira na godine, spol, imovinsko stanje…

Klupa simpatičnog naziva mjesto je na koje ne morate nositi novac, niti bilo kakvu drugu materijalnu vrijednost, nego samo mnogo duše, spremnosti na razgovor, šalu i kvalitetno provedeno vrijeme.

Mjesto koje odiše sa ono malo zanatlijskog šarma kojeg je preostalo u Visokom i gdje ćete čuti priče koje su mnogi zaboravili. Tamo gdje i “kokuzi” mogu “rahat” sjesti i pobjeći od svih briga i problema.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.